1/12 lääkistä taputeltu

Hejssan!

Aikamoinen loppurustistus tuli tälle syksyllä, joten blogi jäi hieman puolivahingossa opintovapaalle. Vedän tähän pienen kertauksen kaikista syksyn aikana tehdyistä kursseista ja huvituksista, jotka eivät ole vielä blogiin aste päässeet.

TeSaKu eli toinen kurssi syksyllä, koko nimeltään Terve ja Sairas Kudos. Kurssi oli paljon lyhyempi kuin edeltäjänsä SRT, vain 6 PBL-keissiä ja tentti yllätti melkein heti kurssin alun jälkeen. Tällä kurssilla PBL:n aluksi oli aina aiheeseen liittyvä pistari. Pistareille kilpailtiin parhaan PBL-ryhmän ja yksilösuorituksen kuninkuudesta. Väittämiä oli kymmenen, oikeasta vastauksesta +1 väärästä -1. Omat suoritukseni vaihtelivat -2 pisteestä täyteen kymppiin, mutta kummankaan sarjan voitto ei yllä tähän osoitteeseen osunut :D Meillä on onneksi niin kiva PBL-ryhmä ettei tuokaan kamalasti haitannut. Tentti olikin sitten aika jännä, koska siellä piti piirrellä vastaukset. Omalta kohdalta kertaamiset jäi vähän ohueksi, ihan ok arvosanalla tästä pääsin läpi, mutta olin toivonut itseltäni parempaa suoritusta. Kurssin oli kyllä muutoin kiva, koska käsiteltiin paljon konkreettisempia asioita kuin SRT:ssä. Tutustuimme kurssin aikana sidekudoksen eri lajeihin (varsinainen sidekudos, rusto, luu, veri) ja immuunipuolustuksen soluihin. Immuunihommelit olikin huippuja, koska pääsykokeeseen lukiessa ne oli mulle aina aika suuri mysteeri, kurssin myötä monta outoa asiaa selkeni.

Meitsin verisivelynäyte


PeKe eli Perimä ja Kehitys. Alkoi juuri ennen joulua, välitentti napsuteltiin ennen joululomaa. Käydään läpi replikaatiot, transkriptiot, translaatiot, histonit, mitokondriot ja sen sellaiset lukiota syvemmin. Joulun jälkeen homma jatkuu ja silloin päästään myös opiskelemaan kehitystä. Odotan innolla että oppisin vihdoinkin mystiset sikiökalvot oikeasti. Kurssiin kuuluu myös vapaaehtoinen sikiöobduktio, mutta meidän ryhmä ei ole vielä saanut patologilta kutsua. Olen joskus haaveillut oikeuslääketieteestä, joten obduktioita olenkin jo kovasti odotellut.

Huonon sitsionneni sijasta minulla oli onneksi hyvä labraonni! Sitseille on siis usein enemmän halukkaita kuin paikkoja ja en ole kovin monille päässyt sen takia (ilmo on yleensä netin yli ja mulla on hitaat sormet). Labrakurssi on vapaaehtoinen PeKeen liittyvä kurssi, jolle arvottiin osallistujat kaikkien halukkaiden joukosta ja minä pääsin! Tähän mennessä olemme ottaneet laskimoverinäytteen toisiltamme ja määrittäneet oman veriryhmämme (olen A+) sekä eristäneet DNA:ta ja tutkineet siitä onko meillä laktoosin pilkkomiskyvyn aiheuttama mutaatio. Mulla meni joku matkan varrella vähän vihkoon tässä tutkimuksessa ja sain tietää olevani joko hetero- tai homotsygootti tuon mutaation suhteen. Saatiin käyttää tuossa tuossa paljon pipettejä, sentrifugia, PCR:ää, elektroforeesia ja kaikkea bilsa 5 -kurssin juttuja. Suurimman osan ajasta pipetoin vain juttuja putkiloihin enkä aina ihan tiennyt miksi...

Siten hupihommiin! Vaikka koulun alkaessa olin päättänyt etten rupea enää mihinkään hallituksiin tai muihin, päädyin silti Viinikerhon hallitukseen :D Kyseessä on onneksi aika leppoisa kerho ja tapahtumat meikäläiselle todella mielenkiintoisia. Oon aina halunnut oppia tuntemaan viinejä paremmin, ehkä sitten kuuden vuoden päästä oon ihan pro.

Alfasitsit

Jouluteemaiset sitsit jossa sitsaamassa puolet vuosikurssista. Tykkäsin sitseistä paljon, varsinkin kun pääsin vihdoinkin varsinaisille lääkissitseille, jotka järjestetään meidän kerhotilassa, Euphorialla. Niille jotka eivät tiedä, sitsit ovat akateemiset juhlat joissa istutaan pitkissä pöydissä, syödään kolmen ruokalajin menu ja lauletaan juomalauluja (ja tietysti juodaan...)! Ex-teekkarina sitsit onkin mulle tosi tutut ja huomaan välillä olevani hyvinkin rasittava täti joka muistelee että Otaniemessä tämä tehtiin näin ja näin. Yllätyksekseni huomasin, että lääkiksessä sitsietiketti ei ole ihan yhtä tarkka kuin Niemessä. Hauskaa kuitenkin oli, kunhan ensin päästi menemään omista sitsitottumuksista ja ajatteli vain että maassa maan tavalla :D

Syksyyn on mahtunut paljon kaikkea huippua, olen saanut tosi hyviä uusia kavereita (jota en uskonut näin tätiytyneenä tapahtuvan), olen päässyt kaikista kursseista läpi, olen juonut neljät tenttibisset ja olen odellakin tuntenut tehneeni oikein valinnan kun lähdin vielä opiskelemaan!


Kommentit

  1. Terve!

    Blogisi vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja sisällöltään rikkaalta. Lääkistä käsittelevät blogit liittyvät olennaisesti oman yrityksemme toimintaan ja olisinkin kiinnostunut keskustelemaan markkinointiyhteistyöstä kanssasi.

    Laita sähköpostia alla olevaan osoitteeseen, niin pääsemme juttelemaan asiasta enemmän.

    jjmlistat@crepidotus.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mietteesi:

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aikuisopiskelijan opiskelun rahoitus

Via Dolorosa - eli miten pääsin lääkikseen

TuLe - alfavuoden kivoin (ja raskain) kurssi