Kevätkuulumiset

Heips!

Niinhän se kevät vierähti kamalaa vauhtia ohi ja päivitykset jäivät uupumaan touko- ja kesäkuulta. Koska tarkoitukseni olisi kuvata Helsingin lääkiksessä opiskelua näillä juttusillani, ajattelin kirjoitella pienen recapin noista kahdesta kuukaudesta:

Toukokuu
Alkoi tietysti Wapulla! Helsingissä on sen verran inhaa opiskella lääkiksessä, että meillä oli Hermosto-jakson tentti heti 2.5. joka ymmärrettävistä syistä rajoitti hieman juhlallisuuksia. Vaikka entisenä teekkarina olen aika monituista vappua haalareissa jo viettänyt, halusin silti ottaa alfavapusta kaiken irti, sen kun voi kokea vain kerran. Joten tein päätöksen, että luen tenttiin sen minkä ehdin ja rukoilen että tentti menee läpi. Vappuna brunsseilimme lähimpien lääkiskamujeni kanssa meillä, jonka jälkeen menimme katsomaan Mantan lakitusta, teimme pienen pitstopin Valtsikan pihalla (tietäjät tietää ;)) ja sen jälkeen menimme ruttopuistoon hengailemaan. All in all oikein kiva päivä (varsinainen vappupäivä olikin sitten vähän kohmeinen...). Tentti meni yllättävän hyvin lähes olemattomalla lukemisella, ei nyt mitään vitosta tullut muttei ykköstäkään.

Työntäyteisen opiskeluvuoden Helsingissä päättää toukokuun vapaavalintaiset opinnot. Saamme edeltä määrätystä listasta valikoida 5op mieleisiä opintoja. Todellisuudessa homma meni niin, että kurssien joukossa oli muutama kaikkia kiinnostava kurssi ja ilmo meni paniikin sekaiseksi weboodin hakkaamiseksi ja onnekkaimmat pääsivät haluamilleen kursseille. Itse kävin kurssin, jolla pyrittiin kehittämään kliinistä havainnointitaitoa taiteen avulla. Kurssille ei onneksi ollut tunkua niin mahduin mukaan. Tykkäsin kokonaisuudesta tosi paljon, johon kuului vierailu Ateneumiin sekä potilastapauksia Iho- ja allergiasairaalassa. Tenttiä ei ollut, ainoastaan yhden A4:n mittainen analyysi. Suosittelen! Toisena kurssina kävin An Introduction to Sleep and Circadian Rhythm. Kurssilla syvennettiin Hermosto-jakson tietoutta unitutkimuksesta, unen laadusta ja sen vaikutuksista elimistöön. Saimme kuulla useamman hyvin ansioituneen vierasluennoitsijan luentoja ja tutustua esimerkiksi unitutkimuslaboratorioon livenä. Tälläkään kurssilla ei ollut tenttiä, sen sijaan laadimme ryhmissä 15min mittaisen esitelmän jostain meitä kiinnostavasta uneen liittyvästä aiheesta. Lisähaastetta toi se, että esitelmä tuli pitää englanniksi. Tästäkin kurssista tykkäsin ja opin uutta, mutta työmäärältään se oli rankempi kuin taidekurssi. Sain näiden lisäksi hyväksiluettua myös 9op vanhoja opintojani valinnaisiin. Valinnaisten toukokuu tulee myös beetavuoden päätteksi ja nyt olen aika vahvasti sitä mieltä että on siihen vain yhden kurssin ja pidän lomaa (olen lomaillut viimeksi vuonna 2016).

Matami buranat päällä. Huomaa lahkeesta roikkuva teekkarilakki (jonka saa laittaa päähän vasta keskiyöllä).


Kesäkuu
Vaikka Hermoston tentti menikin ihan ok, jäi minua hieman harmittamaan saamani arvosana. Kävin uusintatentissä kesäkuun lopulla, mutta siinä kysymykset olivat jotenkin todella hankalia minulle. Kävi vähän huono tuuri, oli useampia kysymyksiä juuri niistä aihepiireistä, jotka eivät olleet vahvuuksiani. Mutta mitäpä tuota surkuttelemaan, tentti on läpi ja opinnot etenee, se on pääasia. Kesäkuussa aloitin kesätyöt, vietän tämän kesän osastosihteerinä pääkaupunkiseudulla. Aluksi vähän hirvitti miten oppii käyttämään kaikkia potilastietojärjestelmiä, mutta nyt kuukausi myöhemmin homma sujuu jo paljon jouheammin. Sihteerinä pääsee lukemaan potilaskertomuksia joka toki tulevalle lekurille on hyvin mielenkiintoista. Vaikka tuntuu, ettei ekan vuoden kursseista muista enää mitään, tekstejä lukiessa huomaa kuinka paljon on oppinut. Ennen koulun alkua en olisi ymmärtänyt niistä juurikaan mitään, nyt pystyn ymmärtämään suunnilleen mistä on kyse, tai ainakin edes mistä kehon alueesta puhutaan. Yllätyksekseni myös syväriprojekteni nytkähti käyntiin jo kesällä ja työpäivien jälkeen pitäisi vielä jaksaa vääntää tutkimussuunnitelmaa. Syväreistä ajattelin kirjoitella joskus oman postauksena, koska kaiken kaikkiaan koko aihepiiri on lääkisläisillekin äärimmäisen mystinen. Vaikka töissäolo onkin mukavaa, koska työpäivän päätyttyä ei tarvitse tarttua koulukirjoihin tai viikonloppuja käyttää maaniseen PBL-muistiinpanojen rustaamiseen, huomaan jo odottavani syksyä. Millaisia ovat uudet alfat? Onnistuisinko tänä vuonna opiskelemaan järjestelmällisemmin? Onko beetavuosi raskaampi kuin alfavuosi?

Hyvää kesää!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Aikuisopiskelijan opiskelun rahoitus

Via Dolorosa - eli miten pääsin lääkikseen

TuLe - alfavuoden kivoin (ja raskain) kurssi